2015. május 18., hétfő

Szemetet szedtünk

ZÖLD HIÚZOK - Te szedd! május 16. - Beszámoló:

Szombat, 8 óra, Népliget

A Főkert munkatársai, miután aláírattak velünk egy jelenléti ívet, és elmondták a legfontosabb információkat, a Planetárium környékén segítettek nekünk a területet megtisztítani. 
Néhányan a Zöld Hiúzok csapatból (Ági, Anita, Nóri, Gabi, Kriszti) Kelemen Dávid vezetésével részt vettünk az 5. Te szedd! önkéntes országos mozgalomban. Mi a csinos, Te szedd! feliratos zacskókkal bóklásztunk méterről méterre, a kertészek pedig egy kis autónál vártak minket a szeméttel.
Sajnos a nagy zacskók lassan teltek, csak a bosszantóan sok csikkeklel tudtuk megtölteni puttonyainkat. Kiderült, hogy hétköznap 7-8 Főkertes ápolja a Népligetet, így nekünk erre a napra alig-alig jutott feladat. Örültünk minden apróságnak: az eltört szemüveg, vagy a szélhozta McDonaldsos papírzacskó már óriás zsákmánynak számított.
11 órára végeztünk a kijelölt területtel, sőt, még egy kicsit tovább is merészkedtünk a Főkert főmunkatársával, aki hálás volt a lelkesedésünkért. Jelezte, hogy bármikor szívesen várnak minket, főleg hétfőn és pénteken van nagy munka az óriási parkban. (Névjegykártya nálunk. smile hangulatjel )
Kellemes kávézás után Dávid és Kriszti továbbmentek Hűvösvölgybe, ahol a villamosvégállomás alatti parkolóterület járdarészét tisztították meg off-programban, illetve valamennyire összepakolták a szelektív hulladékgyűjtő körül kialakult káoszt. Két zsák telt meg 10 perc alatt azon a pici területen.
Kellemes és hasznos napot zártunk. Köszönjük mindenkinek a munkáját és lelkesedését!

A Zöld Hiúzok

ALBUM >>>