2015. november 30., hétfő

November 26-án a Pesti Magyar Színházba látogattunk el hátrányos helyzetű gyerekekkel | Beszámoló

A Muzsika hangja című előadás premier előtti főpróbáját nézhettük meg a Pesti Magyar Színház munkatársai jóvoltából. 

A csapat egy része a csobánkai gyerekekkel
A Bólyai Gyermekotthon, az Esze Tamás Gyermekotthon, a Csobánkai Élet Háza, és a Cseppkő Gyermekotthon lakóival és nevelőivel együtt hatvanöten vettünk részt a színházlátogatáson.

A gyülekező fél 7-kor volt, így volt még egy kis idő a gyerekekkel beszélgetni előtte. Hihetetlen mennyire aranyosak és vidámak voltak. Előadás közben élvezet volt nézni a gyerekek arcát, ahogyan tátott szájjal rácsodálkoznak egy-egy grandiózus díszletre, vagy a színész gyerekek játékára. 


A szünetben csokikat osztottunk, a darabról és díszletekről beszélgettünk. A második felvonásra a gyerkőcök már kicsit elfáradtak, de a tapsrend után már újra elevenek voltak. 
Nagyon ügyesen és jól viselkedett mindenki, reméljük  lesz még lehetőségünk hasonló programokat szervezni.
A kísérők rengetegszer megköszönték a lehetőséget, de úgy éreztem mindannyian köszönettel tartozunk, mert ez az este is bizonyította, adni jó, feltölt és örömöt ad, ami nagyon sokáig kitart!

/Földi Nikolett és Deák Beáta beszámolója/

100 éve nem voltam színházban. Megnéztem a neten a darab bemutatóját, de nem mondott igazán semmit. Arra gondoltam, hogy majd úgy is a gyerekekkel kell foglalkozni. Aztán este a helyszínen jött az a rengeteg idegen arc, majd beültünk az előadásra és nagyon tetszett. Örülök, hogy ott lehettem. A vasárnapi gyermekotthon látogatásán egy kislány megjegyezte, hogy én voltam velük az egyik önkéntes a színházban. Meglepődtem, mert én senki arcára nem emlékeztem abból a félhomályos kavalkádból. Az is egy élménydús nap volt... :)
Köszi mégegyszer a lehetőséget!

/Kapás Rajmund beszámolója/

A csobánkai fiúk a földszinti nézőtéren előadásra várva

A csobánkai lányok

A programon jelen voltak:

Deák Beáta - programvezető
Fodor Krisztina - kísérő
Földi Nikolett - kísérő
Hermesz Ágnes - kísérő
Kapás Rajmund - kísérő
Marosváry Réka - kísérő
Péter Dávid - kísérő

Néhányan már hazamentek a kísérők közül, akik ott maradtak még egy fotó erejéig: Hermesz Ágnes, Kapás Rajmund, Fodor Krisztina, Deák Beáta, Marosváry Réka