2015. december 7., hétfő

Mikulásváró napon kézműveskedtünk az Átriumban

December 5-én, az ÁtriumFilm-Színház és az ad6kap6 idén is Mikulásváró napot szervezett hátrányos helyzetű családok gyermeki részére. A Pálferi Karitász tarthatta ott a kézműves foglalkozást, amelyen részt vett Fodor Krisztina, Hrabovszki Mariann, Deák Beáta, Tóth Gergő, és Kapás Rajmund. 

Először is az fogott meg, hogy az egész Átrium előterében, a lépcsőn és az emeleten is zajlottak az események egy időben. Az emeleten használt ruhák, cipők, játékok, és mindenféle hasznos dolgok voltak kirakva, amit bárki elvihetett onnan, a gyerekek is kedvükre válogattak játékokat. Hozzá lehetett járulni bárkinek, akár egy tálca süteménnyel, vagy gyümölccsel. Rajmi is hozott gyümölcsöket is és játékot is. 

A lépcső két oldalán használt gyerekkönyvek voltak kirakva, azt is bárki felkaphatta, vihette.
Lent volt megtartva a kézműves foglalkozás, ahol karácsonyi díszeket gyártottunk a gyerekekkel és színeztünk is mindenféle mikulás témájú képet. A felnőttek is kaphattak kicsit nehezebb színezőt. Az egyik anyuka az összeset elkérte tőlem a foglalkozás végén, mert nagyon megtetszett neki. :) 

Utána a gyerekeket kis csapatokra osztották és elvonultak egy-egy lánnyal Mikulás éneket tanulni, utána pedig egy nagyon kedves darabot játszottak el a gyerekeknek, amelyet párnákról, nagy kényelemben és vidámságban nézhettek a gyerekek.

forrás: Átrium-Filmszínház
Utána megérkezett a várva várt Mikulás. Egy kislány ezalatt még mindig kitartóan kézműveskedett az asztalunknál, mire mondtuk hogy menjen, mert itt a Mikulás, erre ő: "Én már találkoztam vele az iskolában" :) :) hirtelen nem is tudtuk, hogy mit mondjunk, de aztán mégiscsak oda csalták hogy ez egy másik és ő is hozott ajándékot. :)
Elvileg 12 óráig tervezték a kézműves foglalkozást, de 13 órakor még mindig voltak az asztalnál.

Nagyon jól éreztük magunkat, köszönjük az Átriumnak a lehetőséget és Fodor Krisztinának a szervezést.

Deák Beáta