2016. január 13., szerda

Együttműködésben a Turay Ida Színházzal

Decemberben, a karácsonyi ünnepek előtt nagy segítségünkre volt a józsefvárosi Turay Ida Színház. Helyet adtak a cipős dobozok gyűjtésének az adventi időszak minden napján az Angyalváró ünnepségig, valamint 5 rászoruló családot segítettek egy-egy meglepetéscsomaggal.

Amikor az Angyalváró ünnepség megszervezésén gondolkodtunk a Három Királyfi, Három Királyfi Mozgalommal, valamint a Magyar Cserkészszövetséggel közösen, felmerült a cipős dobozok gyűjtésének és tárolásának a kérdése. A Pálferi Karitásznak sajnos még nincs raktárhelyisége, így segítséget kértünk. A Turay Ida Színház örömmel állt mellénk, a Kálvin téri adventi vásárban, standjukon gyűjthettük a dobozokat. 

A három szervezet végül több helyszínen (Kálvin téri adventi vásár, Corvin CBA, Magyar Cserkészekszövetség, Dürer Rendezvényház, SOTE) 274 cipős dobozt gyűjtött össze, amit személyesen juttatott el Parajdra, az Angyalváró ünnepségre. Somodi Nándor beszámolója itt található.

Karácsony előtt még egy váratlan jóhírt kaptunk a színházból: Darvasi Ilona, a Turay Ida Színház alapító igazgatója 5 csomagot állított össze hátrányos helyzetű családoknak. Kérte, hogy segítsünk még karácsony előtt eljuttatni a dobozokat és egy-egy borítékot az érintettekhez. Az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítványtól kértünk tanácsot, akik rövid időn belül 5 józsefvárosi címet küldtek nekünk, köztük Ágiékét, akiknek a Pálferi Karitász néhány tagja lakásfelújításban is segít.

December 22-én este útra keltünk. Eta néninek juttattuk el a csomagot, aki egyedül neveli a 6 és 16 éves unokáját, akiknek meghalt az édesanyjuk. Anitának, aki 5 saját gyermeket (8, 8, 10, 14, 15) plusz 1 kislányt (6) nevel egyedül. Mariannak, aki rákbetegségből gyógyult ki, és szintén egyedül neveli a kislányát (8), férje betegsége közben halt meg. Bettinek, aki nehéz körülmények között egyedül neveli két (8, 11) kislányát, és Áginak, aki három gyermekét (7, 9, 11) neveli egyedül.


Köszönjük a lehetőséget a Turay Ida Színháznak és a köszönjük az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány segítségét is.