2016. április 4., hétfő

A Mosolyfestőknek segítünk | Meseszép könyvre gyűjtenek

Készül a címlap
Nem olyan régen, március végén a Mosolyfestők Alapítvánnyal dolgoztunk együtt: lefestettünk a magyarhertelendi gyerektáborban négy faházat, hogy a gyerekek vidám környezetben tölthessék a nyarat. Most az ő egyik akciójára szeretnénk felhívni a figyelmet, mert ez számunkra is fontos lehet, ha megvalósul.

A Mosolyfestők kortárs írók, költők (Lackfi János, Jónás Tamás, Halász Margit, Zilahy Tamás, Király Gábor) meseszép és varázslatos történeteit gyűjtötték össze, melyekhez az Alapítvány tagjai készítik az illusztrációkat.

A megjelent könyveket gyereknap alkalmából eljuttatják olyan intézményekbe, ahol gyermekekkel foglalkoznak (kórházak, rendelők, átmeneti otthonok, óvodák, stb.) Szeretnék ugyanis - ahogy ők fogalmaznak -, ha a gyerkőcök nem attól félnének, hogy hamarosan szurit kapnak a doktor nénitől, hanem azon izgulnának, hogy Cifra, a hóbortos északi manó meg tudja-e menteni a többieket még Karácsony előtt? Vagy egy szomorkás napon az oviban mennyivel jobb azt találgatni, hogy vajon hogyan dönt Lótia Nagy Beavatás Éjszakáján.

Mivel a könyv ajándék és kereskedelmi forgalomba nem kerül, így a nyomdai költségekre gyűjtenek. Ez az összeg 500 000Ft. Ezt próbálják még áprilisban összeszedni. Mi pedig próbálunk segíteni nekik.

Ez az ügy számunkra is fontos, a Pálferi Karitász is jónéhány olyan helyre jár már, ahova szívesen vinnék a könyveket.  

Ha úgy gondolod, hogy kezdeményezésük meseszép, kérjük, támogasd a projektet akár már 500Ft-tal! A támogatásokat különböző ajándékokkal hálálják meg! 

A Mosoly Alapítvány számlaszám: 10404072-50526656-67671011

De itt is tudják támogatni a projektet http://www.creativeselector.hu/projekt/show/mosolyfestok_alapitvany_41460_mosolyfesto_manos_mesekonyv_0

Bővebb információ: www.mosolyfestok.hu, www.facebook.com/mosolyfestokalapitvany