2016. április 22., péntek

Futottunk, kitelepültünk, raktárfelújításra gyűjtöttünk a Vivicittán | Beszámoló

A tavaly októberi SPAR Maratonon induló négy fős váltónk sikeres részvételét követően határoztuk el, hogy az idei Vivicittán a Pálferi Karitász futócsapattal - és első alkalommal egy ilyen típusú, nagyszabású rendezvényen – kiállító, karitatív szervezetként is egyaránt részt veszünk.Már január végén meghirdettük a Pálferis nagyközösségben és a jelentkezések beérkezése mellett a standunk programjának kidolgozása is elkezdődött ekkor. Sok segítséget kaptunk a verseny főszervezőitől is.

A kezdetektől nagy volt az érdeklődés mind a futók, mind az önkéntesek körében. Éppen ebben az időszakban kaptunk fenntartónktól, a Pálferi a Teljes Életért Alapítványtól egy raktárat, ahova az adományainkat gyűjthetjük, így eldöntöttünk, hogy ennek a helyiségnek a felújítására gyűjtünk futó követekként is adományokat. A jóügyekért.hu oldalon létrehoztunk egy kampányt amelyhez heten csatlakoztunk. Egy hónap alatt 64.000 Ft-ot gyűjtöttünk össze. Emellett a Margit-szigeti rendezvény helyszínen 136.765 Ft gyűlt össze. A Vivicittán kapott adományokat Pál Feri, C. G Jung és Feri által is kedvelt gondolkodók idézeteivel díszített bögrékkel, általunk készített nagyon finom süteményekkel háláltuk meg.

Voltak akiktől nem pénzbeli segítséget kaptunk. A Mosolyfestők Alapítvány a felújításhoz szükséges festéket és szaktudását ajánlotta fel és egy, Pál Feri előadásait rendszeresen hallgató cégvezetőtől pedig a villanyvezetékek illetve a szellőző berendezés kiépítésére kaptunk felajánlást. Vasárnap a helyszínen akadt olyan jelentkező is aki kifejezetten fizikai segítségét ajánlotta fel.

A közösségi oldalakon közzétett kampányunkat látva több tárgyi adomány gyűlt össze, amelyeket továbbadunk a rászorulóknak. Ezek átmenetei tárolásához polcokat is beszerzünk majd rövidesen a fenti összegek felhasználásával. Ezúton is szeretnénk kifejezni köszönetünket minden adományozónak.

A rendezvény mindkét napján a korai kezdés ellenére is hamar érkeztek a látogatok a sátrunkhoz, amelyhez a szervezők minden általunk igényelt eszközt biztosítottak. Forgalmas, jó helyen voltunk, mindig voltak vendégeink a standon. Jó volt azt is megtapasztalni, hogy sokan hallották, ismerték már Pál Feri nevét.

Miközben a gyerekek sóliszt gyurmáztak, kifestőket színeztek, ügyességi játékokban vettek részt vagy éppen a hatalmas, színes szivárvány játékunkkal játszottak addig a felnőttekkel az önkéntességről szóló kvíz játék vagy az egyéni fogadalmakat inspiráló „Vállalás cetlik” kiválasztása közben nyílt alkalmunk beszélgetni. Többen vettek részt önismereti, életvezetési coach tanácsadásban is.

Az időjárás mindkét nap az olykor feltámadó széltől eltekintve kedvező volt.

Szombaton a 2,5 km-es, vasárnap pedig a 21 km-es félmaratoni, a 7-, illetve a 10 km-es távok megtételére is vállalkoztak a csapatunkból, amelynek minden tagja erre az alkalomra készített, a Pálferi Karitász logójával ellátott futópólóban állt rajthoz. Többeknek ez volt az első futóversenyük, de mindenki szerencsésen és nagy örömmel ért célba. Ketten ez alkalommal teljesítették először a félmaratont. Nem is akármilyen eredménnyel.


Név
Táv
Rajtszám
Eredmény óra/perec/másodperc
Barta Erika
7 km
23441
00:40:56
Bende Andrea
10 km
10773
00:59:13
Dr. Kovács Zoltán
21km
7751
01:45:51
Dudás Domonkos
7 km
23442
00:33:39
Fodor Krisztina
21 km
6955
02:07:28
Janovicz Andrea
7 km
23443
00:55:18
Kuthi Edvárd Bálint
21 km
6957
02:06:44
Mihók Gabriella
21 km
6958
02:14:28
Mile Viktoria
2,5 km
60696
 00:13:00
Nagy Attila
10 km
15294
00:56:55
Podmaniczky Izolda
7 km
23445
00:45:01
Tóth Gergely
10 km
15295
00:53:49
Varga Rita
10 km
10680
01:06:42
Várkonyi Anita 
7 km
23446
00:46:55Nagyon örültünk, hogy idén is meglátogatott minket Pál Feri. Tavaly is ő akasztotta a váltómaratont futók nyakába az érméket, most is többen szelfiztek vele. De nemcsak képeket készítettünk Ferivel, természetesen jó nagyot beszélgettünk vele. Sok arra járó is örömmel ismerte fel és osztotta meg velünk hozzá kapcsolódó élményeit.

Sokan nem ismertük még egymást, de ennek ellenére a közös cél és az egy közösséghez való tartozás jó érzése segített minket abban, hogy az eseményt összességében sikeresnek értékeljük. Sok, önmagunk számára hasznos tapasztalatot is szereztünk és tanulságot éltünk meg, amelyeket a jövőben szeretnénk kamatoztatni más futóversenyek és rendezvények alkalmával is.

Ezúton is szeretném kifejezni köszönetemet minden közreműködőnek bízva abban, hogy ősszel újra „összefutunk”.

KÉPBESZÁMOLÓ >>>

A futókon kívül akik a stand programjainak lebonyolításában vettek részt:

Bánhegyi Erika, Farkas Anikó, Felbán Edina, Filep Anita, Fodor Krisztina, Gulyás Róbert, Kőszegfalvi Zsuzsi, Kuthi Edvárd, Letner Zoltán Malik Margit, Mihók Gabriella, Mile Viktória, Nagy Attila, Podmaniczky Izolda, Somodi Nándor, Szabó Zsófi, Tajdina Katalin, Tóth Gergely

Beszámoló: Tóth Gergely