2016. május 4., szerda

Legalább 15 zsák szemetet szedtünk össze | Beszámoló


Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is csatlakoztunk Pálferi Karitászos színekben a Te Szedd! akcióhoz.

A gyermekvasút hűvösvölgyi végállomásánál találkoztunk szombat reggel. Az időjárás 50%-ban már garantálta a nap sikerét, hiszen csodálatos napsütésben vágott neki kis csapatunk - szám szerint 5-en - a megcélzott területnek Tóth Gergely vezetésével. Nála volt az elengedhetetlen felszerelés úgy, mint a zsákok és a kesztyűk. Mi pedig azt a szándékunkat tettük hozzá, persze Gergővel együtt, hogy legalább egy kis zöld szeletét ékes fővárosunknak megszabadítsuk a szeméttől. A busz és villamos végállomások környezetében kezdtük, majd tágabb körben folytattuk, mondhatnám ott, ahol értük.
A parkolókban ugyanúgy összeszedtük az eldobott csikkeket, mint a zöld területek kevésbé látható részein a leggyanúsabb eredetű és állagú szemetet. Ezek felszámolása még nagyobb kihívást jelentett, mint a hétköznapi sörös dobozok, csokis- és cukorkás papírok összeszedése. Hiszen mennyivel érdekesebb volt műanyag lavórt, szinte kővé keményedett, egykor valószínűleg táskának nevezett valamit és hasonló tárgyakat összeszedni.

Menet közben ismeretlenül csatlakozott hozzánk Attila, aki rendszeresen járván a budai hegyeket szintén szívén viseli a természet megóvásának kérdését.

A már-már túl jó időben frissítésként kávét kaptunk az egyik büfében, majd így új erőre kapva hárman a közeli erdei utakon kerestünk újabb terepet. És találtunk. Ott aztán napestig szedhettük volna a szemetet. Kora délután azonban befejeztük, így is az egész akcióhoz összesen legalább 15 zsákkal járultunk hozzá.A kis csapat tagjai: Fodor Krisztina, Smidéliusz Ágnes, Kuthi Edvárd, Labancz Csaba, Tóth Gergely és aki csatlakozott hozzánk Virág Attila.

Smidéliusz Ági beszámolója