2016. május 30., hétfő

Mezőtúron is bemutatkozott a Pálferi Karitász | BeszámolóFarkas Anikó és Podmaniczky Izolda
Május 21-én a  Mezőtúri Városi  Kórház  által szervezett egészségnapon  vettünk részt. A Karitászt ketten képviseltük Mezőtúron Farkas Anikóval, aki maga is egészségügyi dolgozó, így a vidéki szervezést neki köszönhetjük. Megérkezésünkkor  Dr. Csellár Zsuzsanna,  a helyi kórház igazgatója egy gyümölccsel tele  egyedi kerámiatállal ajándékozott meg minket. (Annyit tudni kell a városról, hogy 2009-ben a mezőtúri fazekasság a Szellemi Kulturális Örökség magyar nemzeti listájának része lett, ezért ez a tál egy helyi kuriózum, amit ezúttal is köszönünk.)


 

A rendezvényen gyerekfoglalkozást tartottunk, só-liszt gyurmából készíthettek a gyerekek figurákat. A színes gyurmákból nagyszerű alkotások születtek, amelyeket a lurkók hazavihettek. A legügyesebb gyerekeket csokival, keksszel jutalmaztuk meg, de természetesen valamennyi kisember mutatós tárgyakat készített. Amelyik gyermeknek nem volt kedve alkotni, az arcot festethetett. A fiúk a sárkány vagy kalóz motívumokat kedvelték, a kislányoknál a virág, lepke, cica minták voltak a népszerűek. Nagy volt az érdeklődés az arcfestés iránt és a meleg ellenére türelmesen kivárták a sorukat a kicsik, de a nagyobbak is kedvet kaptak egy kart díszítő kis mintára. Amíg a gyerekek alkottak, addig a szülők beleolvashattak Pál Ferenc könyveibe vagy kvízt töltöttek ki az önkéntességről és cserébe kaptak útravalónak egy Pálferitől származó idézetet. 

 
Az idő kedvezett nekünk, csodálatos napsütés volt, vidám hangulatban telt a nap. A rendezvényt főzőverseny, előadások színesítették és koncerttel zárult a nap.
Bízunk benne, hogy valamennyien jól érezték magukat ezen a szombaton, legalább annyira, mint mi


Podmaniczky Izolda beszámolója