2016. június 3., péntek

Felvonultunk fogyatékkal élőkkel - Rehab Critical Mass | Beszámoló

Május 29-én mi is csatlakoztunk a kritikus tömeghez. Ahogy tavaly, idén is részt vettünk a Rehab Critical Mass felvonulásán, hogy felhívjuk a figyelmet a fogyatékkal élők törekvéseire.

Egyfajta módosult közösségi tudatállapotban zajlott az egész nap: nagyon közvetlenek voltak egymással az emberek, könnyen megtalálta egymással a hangot sérült és kevésbé sérült, vagy épp máshogyan sérült.

Mi olyan mozgássérülteket kísértünk, akik most először jöttek el egyedül a rendezvényre vidékről, nem ismertek senkit. Körbenéztünk velük a programok és standok forgatagában, segítettünk a játékokban való részvételben, a közlekedésben, az ebéd elfogyasztásában. Közben jókat beszélgettünk, meséltek nekünk a nehézségeikről, mindennapi életükről, örömeikről, vágyaikról, terveikről.

Láttunk-hallottunk igen színvonalas fellépőket, akik mind valamilyen fogyatékkal éltek. És megismertünk szuper szervezeteket, amik értük dolgoznak. Jól éreztük magunkat, köszönet a szervezőknek. Folytatása következik: Rehab Critical Mass jövőre is! :)

Mile Viktória és Hrabovszki Mariann