2016. július 26., kedd

K&H futóverseny | Beszámoló


A Pálferi Karitász egy újabb futóversenyen vett rész a Városligetben június 12-én. Ezúttal az a megtiszteltetés ért bennünket, hogy a szervezők külön meghívtak minket erre az eseményre. Mindemellett olyanok is csatlakoztak a pálferis közösségből a futócsapatunkhoz akik eddig nem vettek még részt korábbi programjainkon.

A többféle távon meghirdetett versenyen a 3 fős félmaraton váltóban Deák Beáta, Szimon Anikó és Bencze Dávid vállalkozott a fejenként 7 kilométeres táv megtételére. Mindhárman nagyon jó eredménnyel és nagy lelkesedéssel értek célba a kissé fülledt, meleg időjárás ellenére is.


A futás mellett több más civil szervezet mellett ez alkalommal is lehetőségünk volt a Pálferi Karitász illetve részben a pálferis közösség tevékenységeinek bemutatására.

Az eseményen nagyobb hangsúlyt kapott a futóverseny jelleg, de ennek ellenére is nagy volt az érdeklődés. Sokan betértek a standunkhoz egy-egy rövidebb beszélgetésre miközben a gyerekek a játszósarokban játszottak vagy színeztek.

300 darab, Pál Feri vagy Feri által is sokszor megemlített gondolkodó idézeteit és az elérhetőségeinket írtuk fel egy-egy szépen elkészített kis cetlire. Ezeket a verseny előtti vagy utáni útravalóul osztottuk szét szinte a verseny egész területén. Most is voltak szép számmal akik hallottak már Pál Feriről, de azok is nagy örömmel fogadták el a csekély kis ajándékunkat akik most először találkoztak Feri nevével.

Mindazok akik a Pálferi Karitász standjának programjának megvalósításában segítettek hozzájárulva a sikeres naphoz és a pálya mellett buzdították a futóinkat (akik a futás előtt és után is segítetek a standunknál).

Felbán Edina, Gulyás Róbert, Hofmeister Beatrix, Podmaniczky Izolda, Somodi Nándor, Tóth Gergely