2016. augusztus 15., hétfő

Garázsvásár a Humusszal | Beszámoló


A Karinthy Frigyes úti raktárunk szomszédságában működő HUMUSZ Szövetség július 9-re Garázsvásárral egybekötött Szomszéd Ünnepet hirdetett.

A Pálferi Karitászban is fontosnak tartjuk a tudatos vásárlást, az újrahasznosítást és mi is valljuk azt a szemléletet, hogy ha megunt, kinőtt, feleslegessé vált tárgyaink vannak annak a szemétbe dobás helyett biztosan van valaki aki szívesen használja még és szüksége lehet rá.

Emellett nagyszerű lehetőség is kínálkozott arra, hogy megismertessük magunkat a környéken lakókkal is.

Sajnos a vártnál alacsonyabb volt a látogatottság, de így is akadtak vásárlók akik olcsón jutottak jó minőségű ruhához, könyvhöz vagy egy-egy kisebb-nagyobb dísztárgyhoz.

A szervezőkkel való előzetes egyeztetés alapján a rendezvény végén szép számmal kaptunk ruha és egyéb tárgyi adományokat az árusoktól és egy, a környéken lakó nénitől is.

Ezen felajánlott tárgyak egy részének már sikerült is olyan helyet találni ahol a valóban rászorulók számára sikerült nagy örömet szereznünk.

Hofmeister Bea, Nagy Attila és Tóth Gergely képviselte ezen a napsütéses, családias hangulatú rendezvényen a Pálferi Karitászt amely keretében új emberekkel sikerült megismertetnünk a szervezetünket. Örömmel veszünk majd részt máskor is hasonló alkalmon.

Tóth Gergely beszámolója