2016. október 17., hétfő

Magunkat adtuk | 72 óra - Beszámoló

"Add magad!"

Idén, sorozatban negyedik alkalommal csatlakozott Pálferi Karitász csapatunk a 72 óra kompromisszum nélkül önkéntes rendezvénysorozathoz.


A rendezvény most is három napos volt, 8-án, szombaton, egy zuglói óvoda kerítésének lefestését és udvarának rendbe tételét kaptuk feladatul. Rövid munkavédelmi oktatást követően mindenki elfoglalta azt a területet, ahol szívesebben tevékenykedne. Önkénteseink ezúttal is lelkesen, vidám szívvel teljesítették szolgálatukat, aminek támogatásaként a nap is szinte végig sütött.

Másnap, vasárnap egyedül képviseltem a csapatunkat, a meglepetés küldetésen. Ez több részből állt. Meghatározott számú szemetet kellett kesztyűben összeszedni a csapatoknak, majd cukorkát osztogattunk a Szent István Bazilika környékén egy mosolyért cserébe, végül jókívánság cetlit kellett írjunk a járókelőknek.
A csapatok itt is nyitott szívvel teljesítették a rájuk bízott feladatokat. Nem volt meghatározva, hogy mennyi idő alatt vigyük véghez a ránk bízott küldetést, mégis elég jól haladtunk a "mosoly-kommandóval". 

A zárórendezvényen találkozhattak egymással a szervezők és az önkéntes csapatok, ahol lehetőségünk volt egymással beszélgetni, barátkozni. 

Elmondhatom, hogy az "Add magad!" mottó jelen volt az akciók során, nemcsak saját szívünk kincstárát, de környezetünket is gazdagítottuk.Köszönet a szombati csapatnak!
Füle Gábor, Hadnagy Csaba, Kiss Veronika, Nemes Anita, Somodi Nándi, Tóthné Somodi Csenge

A 72 óráról röviden:

A 72 óra kompromisszum nélkül egy szociális önkéntes akció, amelyet a három történelmi keresztény egyház szervez. Az akció Magyarország fiatalságát hívja közös összefogásra, hogy együtt tegyünk másokért, környezetünkért. Országszerte fiatalok kisebb-nagyobb csoportjai három napon, azaz 72 órán keresztül teljesítenek közhasznú feladatokat: intézmények, játszóterek felújítása, erdőtakarítás, szociális segítségnyújtás, kulturális műsorok szervezése különböző közösségeknek (fogyatékkal élők, idősek stb.).