2017. január 16., hétfő

Karácsonyi kántálás egy idősotthonban | Beszámoló

A péceli Jézus Szíve Társasága idősotthonában lakóknak kedveskedett a csapat egy kis műsorral karácsony után pár nappal.

Igen nagy szeretettel fogadtak minket az ott dolgozók, a helyi kis kápolnában pedig már várt minket a közönség, mikor megérkeztünk. Pár percnyi hangolás-hangolódás után bementünk hozzájuk, kiálltunk az oltár elé, kérésükre beszéltünk egy kicsit Pálferiről és a Pálferi Karitászról, és már indult is a kántálás. Nagy örömünkre meglepően sokan eleget tettek a kérésünknek, hogy csatlakozzanak a csapathoz, így szerencsére hamar közönség-PFK (:-) ) koprodukcióvá alakult a műsor. Elhangzottak ismert karácsonyi énekek, de szép versek és egy áldás is.
A műsor lezárulta után még körbenéztünk kicsit a szobákban tartózkodók, ágyban fekvők között is, nekik külön is felcsendült egy-egy dal. Egyiküket én korábban még sosem láttam érdemben reagálni a környezetére, de most bekapcsolódott a Mennyből az angyal éneklésébe. Beszélgettünk is kicsit, vagy akivel azt kevésbé lehetett, annak megfogtuk a kezét, megsimogattuk az arcát. Éreztük, hogy sokkal többre lenne igény mindezekből - itt is, ahogy gyermekotthonokban is.

Az ott dolgozók is megerősítettek minket ebben, és elmondták, hogy nagyon várnak vissza minket legközelebb is. Mi pedig megyünk – tavaszköszöntőt tervezünk a következő alkalomra. Aki ezen szívesen részt venne, az jelezze, légyszi, a karitasz@palferi.hu címen.

Köszönjük önkénteseinknek, hogy eljöttek: Balogh Melinda, Smidéliusz Ágnes, Tőkés Ildikó
Hrabovszki Marianna beszámolója