2017. május 28., vasárnap

"Ez újabb alkalom volt arra, hogy ráébredjek, mire érdemes figyelni. " | Beszámoló


2017. április 30-án újra a Vakok Batthyány Gyermekotthonában jártunk. Önkénteseink beszámolói:


Kuklis Eszter visszaemlékezése:

“Nagyon pozitív élmény volt a Vakok Gyermekotthonában együtt lenni a többi segítővel és a "segítségre szorulókkal". Olyan sok kedvesség, érdeklődés, jó érzés áradt az otthon lakóiból, hogy bármennyire is úgy tűnt, azért mentünk, hogy adjunk, legalább annyit kaptunk is. Öröm volt játszani, sétálni, beszélgetni Velük, és a Gondviselés még a csodás napsütéses délelőttel is segített, hogy mindannyiunknak szép tavaszi élmény legyen ez a pár órácska a szabadban.”

Ahogy Tőkés Ildikó látta:

“Hitem szerint segítettünk azoknak is, akik örömmel fogadták a szerető támogatásunkat, amire a jelek szerint ki voltak éhezve, de nekem személy szerint is sokat jelentett ez az alkalom, azon túlmenően is, hogy ezt megtehettem.

Elgondolkodtam ugyanis azon, hogy milyen szerencsés is vagyok, mekkora ajándék a sorstól, hogy láthatok, amit idáig természetesnek tartottam. Gyakran esünk ebbe a hibába, hogy természetesnek vesszük azt a sok ajándékot, amit a sorstól kapunk, és hajlamosak vagyunk inkább a hiányra figyelni. Nos, ez újabb alkalom volt arra, hogy ráébredjek, mire érdemes figyelni…”

Somodi Nándi tollából:

“Április végén, kitűnő időben jártunk ismét a Batthány Gyermekotthonban. Volt, aki először tartott velünk, s voltunk páran, akik már részt vettünk akár itt is önkéntes akcióban. Valami közös volt bennünk: nagy lelkesedéssel adtuk át magunkat a ránk váró eseményeknek.

Érkezésünkkor akciónk szervezője köszöntette a megjelent önkénteseket, illetve szóba kerültek a hely sajátosságai, és amiket tudni érdemes az otthonban lakó gyermekekről, hogy mire érdemes odafigyelnünk. Ezután találkoztunk a jelenlevő lakókkal, akik nagy szeretettel fogadtak minket. Hamar összebarátkoztunk velük, ennek köszönhetően játszottunk, beszélgettünk, sétáltunk velük sokat. Örültek és örültünk minden együtt töltött percnek.

Az akcióra fordított időnk gyorsan elszaladt, az ott megélt pillanatok nagyon megérintettek bennünket. Jó volt együtt és a gyermekekkel lenni, ezáltal is kizökkenni a hétköznapok monotonitásából. Arra bátorítok mindenkit, hogy jöjjön el legalább egy ilyen alkalomra, mert csodálatos dolgok születhetnek életében, főleg, hogy csodát csempészhetünk mások életébe.”


Köszönjük önkénteseinknek:

Dömötör Zsófia
Kuklis Eszter
Magyar Éva
Mile Viktória
Somodi Nándi
Tőkés Ildikó
Uthy Virág
Hrabovszki Mariann