2017. május 25., csütörtök

Újabb varázslat a kemencékben | Beszámoló


Idén harmadik alkalommal rendezték meg a Varázskemence Napját, melynek ezúttal a Gyengénlátók Iskolája adott otthont a XIV. kerületben. Az időjárás szerette volna keresztül húzni a szervezők számításait, de szerencsére nem járt sikerrel, ellentétben a non-profit rendezvénnyel, amely ez évben is sok-sok élménnyel gazdagította a résztvevőket. 


A speciális nevelési igényű gyermekekből álló nyolc versenyző csapat feladta a leckét a zsűrinek újból, hiszen különleges kenyereket készítettek a Kemencemánia által biztosított kemencékben, mint például füstölt-húsos kelt tésztát. A csapatok munkáját gasztrobloggerek, szakácsok segítették, s a zsűri tagjai közt volt Zsolnay Gábor, Venesz díjas mesterszakács, főiskolai szakoktató, szaktanár, Balogh István a Magyar Éttermi Mesterek Klubja elnöke és Némedi József mesterszakács is. A megmérettetésen a Vakok Iskolájának csapata lett az első helyezett, de mindenki Emléklappal és főként szép emlékekkel térhetett haza.

A Pálferi Karitász a tavalyi évhez hasonlóan a szabadtéri játszóház szervezését vállalta; ügyességi játékokkal, társasjátékkal, karton Varázskemencével és a sláger Szivárvánnyal varázsolt mosolyt gyermekek és felnőttek arcára egyaránt.

A reggeli eső nem tántorította el a versenyzőket és segítőket, sőt, a kemence melegén túl a hideg perceket forró csokival, kávéval és teával vészelhették át a rendezvényre kilátogató érdeklődők a Nem Adom Fel kávéház jóvoltából. A színes programok egyike volt a Nemadomfel Együttes előadása is, akik saját szerzeményekkel és ismert slágerekkel csalogatták elő a napot a felhők közül, a közönséget pedig a sátrak alól. A mozgáskorlátozott, értelmileg akadályozott és látássérült tagokból álló zenekar már turnézott Kínában, Svájcban, Erdélyben és Németországban is, de Magyarországon már többször arattak sikert a Budapest Sportarénában megtartott koncertjeiken.

Mottójuk: „Mindenki elég gazdag ahhoz, hogy másoknak segítsen!”

A gondolattal egyetértve köszönjük meg mindenkinek a részvételt, és azt, hogy a rossz idő ellenére sem adták fel, és velünk tartottak ezen az újabb varázslatos, ízes, füstös napon!

(Az esemény 2017. május 13-án volt.)


Vitéz Éva beszámolója

Köszönet az önkénteseknek, akik ott voltak  gyerekekkel: Káposztai Beáta, Somodi Nandi, Uthy Virág,Vitéz Éva